STØTT OSS

Slik vasker du hendene så de blir rene

Se hvordan du vasker hendene så de blir helt rene i videoen vår. Du må faktisk vaske med litt teknikk – og bruke litt tid på oppgaven – for å bli helt ren på håndflatene.

Sightsavers jobber for å redusere spredning av smitte ved å sikre tilgang til rent vann og spre kunnskaper om viktigheten av å vaske hender og ansikt. Dette er en del av våre øyehelseprogrammer, og tiltakene er blitt ekstra aktuelle for å hindre spredning av Covid-19 viruset.

Ifølge FN mangler 2,1 milliarder mennesker tilgang til rent drikkevann hjemme. Dette har konsekvenser for både helse, utdanning og livskvalitet. For å sikre bærekraftig utvikling er det helt nødvendig at alle mennesker har tilgang til rent vann. Noen steder har marginaliserte og særlig sårbare grupper større utfordringer med å få tak i dette. Barn, flyktninger, urbefolkning og mennesker med nedsatte funksjonsevner kan ha mer begrenset tilgang enn andre.

Viktigheten av tilgang til rent vann for alle er aktualisert gjennom utbruddet av Covid-19 viruset og det globale behovet for å kunne vaske seg grundig og ofte. Her arbeider Sightsavers for å fremme like rettigheter for personer med funksjonsnedsettelser. Alle skal med.

Noen vasker hendene

Les mer om vårt arbeid

Vi støtter våre partnerorganisasjoner slik at de kan utføre millioner av øyeundersøkelser i året, og gi mennesker tilgang til behandlinger som forebygger blindhet og gjenoppretter synet.

Les mer om vårt arbeid

Les mer om arbeidet vårt

Flere nyheter

Flere nyheter

En kvinne betrakter kunst som oppløses i et kunstgalleri
sightsavers_news

BLINK utstilling vinner Global design-pris

Den interaktive fotoutstillingen som gjenga en kunstnerisk fremstilling av synstap fra øyesykdommen trakom, har fått en internasjonal pris.

Folk sitter ute i smågrupper og lytter til en veileder.
sightsavers_news

Hjelp til mennesker med nedsatt funksjonsevne i India under COVID-19

Medarbeidere i Sightsavers India sørger for at ingen skal overses eller uteglemmes grunnet funksjonshemming eller kjønn i forbindelse med pandemien.

En mann og kvinne står utenfor før oppstarten av undersøkelser i forbindelse med kartlegging av elveblindhet.
sightsavers_news

Kartlegger elveblindhet i Mosambik

Møt Clécio og Silvia, den dynamiske duoen som hjelper Sightsavers å kartlegge elveblindhet i Mosambik.