STØTT OSS

Slik vasker du hendene så de blir rene

Se hvordan du vasker hendene så de blir helt rene i videoen vår. Du må faktisk vaske med litt teknikk – og bruke litt tid på oppgaven – for å bli helt ren på håndflatene.

Sightsavers jobber for å redusere spredning av smitte ved å sikre tilgang til rent vann og spre kunnskaper om viktigheten av å vaske hender og ansikt. Dette er en del av våre øyehelseprogrammer, og tiltakene er blitt ekstra aktuelle for å hindre spredning av Covid-19 viruset.

Ifølge FN mangler 2,1 milliarder mennesker tilgang til rent drikkevann hjemme. Dette har konsekvenser for både helse, utdanning og livskvalitet. For å sikre bærekraftig utvikling er det helt nødvendig at alle mennesker har tilgang til rent vann. Noen steder har marginaliserte og særlig sårbare grupper større utfordringer med å få tak i dette. Barn, flyktninger, urbefolkning og mennesker med nedsatte funksjonsevner kan ha mer begrenset tilgang enn andre.

Viktigheten av tilgang til rent vann for alle er aktualisert gjennom utbruddet av Covid-19 viruset og det globale behovet for å kunne vaske seg grundig og ofte. Her arbeider Sightsavers for å fremme like rettigheter for personer med funksjonsnedsettelser. Alle skal med.

Noen vasker hendene

Les mer om vårt arbeid

Vi støtter våre partnerorganisasjoner slik at de kan utføre millioner av øyeundersøkelser i året, og gi mennesker tilgang til behandlinger som forebygger blindhet og gjenoppretter synet.

Les mer om vårt arbeid

Les mer om arbeidet vårt

Flere nyheter

Flere nyheter

En dreng i skolealderen måler sin højde for at få ormekurbehandling under en skolebaseret massemedicinadministration.
sightsavers_news

Sightsavers kåret til verdensledende bistandsorganisasjon av GiveWell for femte år på rad

GiveWell er en uavhengig aktør som evaluerer ideelle organisasjoner og deres arbeid. GiveWell har igjen berømmet Sightsavers sine ormekur-programmer i Afrika for høy kostnadseffektivitet og transparens.

En mann står for et portrett mens han har på seg en maske.
sightsavers_news

Kampen mot tropiske sykdommer videreføres

Globale tiltak for å bekjempe tropiske sykdommer leverte over 35 millioner behandlinger i 2020, til tross for utfordringene som følge av COVID-19.

En kvinne betrakter kunst som oppløses i et kunstgalleri
sightsavers_news

BLINK utstilling vinner Global design-pris

Den interaktive fotoutstillingen som gjenga en kunstnerisk fremstilling av synstap fra øyesykdommen trakom, har fått en internasjonal pris.