STØTT OSS

Slik vasker du hendene så de blir rene

Se hvordan du vasker hendene så de blir helt rene i videoen vår. Du må faktisk vaske med litt teknikk – og bruke litt tid på oppgaven – for å bli helt ren på håndflatene.

Sightsavers jobber for å redusere spredning av smitte ved å sikre tilgang til rent vann og spre kunnskaper om viktigheten av å vaske hender og ansikt. Dette er en del av våre øyehelseprogrammer, og tiltakene er blitt ekstra aktuelle for å hindre spredning av Covid-19 viruset.

Ifølge FN mangler 2,1 milliarder mennesker tilgang til rent drikkevann hjemme. Dette har konsekvenser for både helse, utdanning og livskvalitet. For å sikre bærekraftig utvikling er det helt nødvendig at alle mennesker har tilgang til rent vann. Noen steder har marginaliserte og særlig sårbare grupper større utfordringer med å få tak i dette. Barn, flyktninger, urbefolkning og mennesker med nedsatte funksjonsevner kan ha mer begrenset tilgang enn andre.

Viktigheten av tilgang til rent vann for alle er aktualisert gjennom utbruddet av Covid-19 viruset og det globale behovet for å kunne vaske seg grundig og ofte. Her arbeider Sightsavers for å fremme like rettigheter for personer med funksjonsnedsettelser. Alle skal med.

Noen vasker hendene

Les mer om vårt arbeid

Vi støtter våre partnerorganisasjoner slik at de kan utføre millioner av øyeundersøkelser i året, og gi mennesker tilgang til behandlinger som forebygger blindhet og gjenoppretter synet.

Les mer om vårt arbeid

Les mer om arbeidet vårt

Flere nyheter

Flere nyheter

Arif og moren hans sitter på en seng og prater.
sightsavers_news

Sightsavers Bangladesh markerer 50-årsjubileum

Sightsavers begynte å jobbe i Bangladesh i 1973 for å diagnostisere og behandle mennesker for grå stær, som er en av de vanligste øyelidelsene i landet.

En kvinne sitter og snakker i en mobiltelefon.
sightsavers_news

Sightsavers vinner Zero Project-prisen for program som arbeider for politisk deltakelse

Prisen ble delt ut for vårt inkluderingsprosjekt. Prosjektet fremmer rettighetene til mennesker med nedsatt funksjonsevne til å delta i det sivile og politiske liv i Kamerun og Senegal.

Vainesi smiler og klapper utenfor hjemmet sitt i Malawi.
sightsavers_news

Nå er trakom eliminert i Malawi

Malawi har blitt det første landet i Sør-Afrika som eliminerer den smittsomme øyesykdommen trakom. Dette er bekreftet av Verdens helseorganisasjon.