STØTT OSS

Slik vasker du hendene så de blir rene

Se hvordan du vasker hendene så de blir helt rene i videoen vår. Du må faktisk vaske med litt teknikk – og bruke litt tid på oppgaven – for å bli helt ren på håndflatene.

Sightsavers jobber for å redusere spredning av smitte ved å sikre tilgang til rent vann og spre kunnskaper om viktigheten av å vaske hender og ansikt. Dette er en del av våre øyehelseprogrammer, og tiltakene er blitt ekstra aktuelle for å hindre spredning av Covid-19 viruset.

Ifølge FN mangler 2,1 milliarder mennesker tilgang til rent drikkevann hjemme. Dette har konsekvenser for både helse, utdanning og livskvalitet. For å sikre bærekraftig utvikling er det helt nødvendig at alle mennesker har tilgang til rent vann. Noen steder har marginaliserte og særlig sårbare grupper større utfordringer med å få tak i dette. Barn, flyktninger, urbefolkning og mennesker med nedsatte funksjonsevner kan ha mer begrenset tilgang enn andre.

Viktigheten av tilgang til rent vann for alle er aktualisert gjennom utbruddet av Covid-19 viruset og det globale behovet for å kunne vaske seg grundig og ofte. Her arbeider Sightsavers for å fremme like rettigheter for personer med funksjonsnedsettelser. Alle skal med.

Noen vasker hendene

Les mer om vårt arbeid

Vi støtter våre partnerorganisasjoner slik at de kan utføre millioner av øyeundersøkelser i året, og gi mennesker tilgang til behandlinger som forebygger blindhet og gjenoppretter synet.

Les mer om vårt arbeid

Les mer om arbeidet vårt

Flere nyheter

Flere nyheter

A tuk tuk passes a group of women.
sightsavers_news

Møt megafon-teamet, med gladnyheter om gratis øyehelsetjenester

For å sikre at ingen blir overlatt til seg selv i Bangladesh bruker vi mikrofonen for å spre informasjon om helsetjenester direkte på dørstokken. Møt megafon-teamet!

to menn på motorsykler.
sightsavers_news

Mai: Nyheter og oppdateringer fra rundt om i verden

Kunst hjelper forskere i Nigeria å forstå tropiske sykdommer. Nyheter fra Mosambik, Pakistan, India og UK.

Erin Pritchard snakker på Sightsavers-kontoret.
sightsavers_news

Sightsavers belønnet for å støtte mennesker med funksjonsnedsettelser i arbeidslivet

Sightsavers har blitt belønnet med Disability Confident Employer, nivå 3-akkreditering for vårt arbeid for å fremme inkludering av mennesker med funksjonsnedsettelser i arbeidslivet.