STØTT OSS

Sightsavers utnevnt som den mest kostnadseffektive hjelpeorganisasjon innen helse

A woman has her eyes checked by an eye health worker in an outdoor screening camp in India.
Sightsavers ble hedret for sitt arbeid sammen med partnere for å forhindre blindhet i den indiske Sundarbans-regionen.

Sightsavers har toppet en liste over helse-NGOs som har størst innvirkning på menneskers liv, utarbeidet av hjelpeorganisasjonsevaluatoren ImpactMatters.

ImpactMatters har gitt Sightsavers fem stjerner for kostnadseffektivitet – den høyeste poengsummen mulig.

Evalueringen er basert på uavhengige undersøkelser av et øyehelseprosjekt drevet av Sightsavers i indiske Sundarbans, som viste at det kan koste så lite som 50 dollar (455 NOK) å gjenopprette synet til et menneske. Gjennom samarbeid med partnere i regionen for å forbedre primær helsehjelp, ble eksisterende tilfeller av blindhet halvert over en periode på fem år.

Prosjektet har også sørget for en varig effekt i Sundarbans ved å etablere en selvforsørgende infrastruktur for helsetjenester, inkludert 17 synssentre og et screeningprogram i skolen. Prosjektet ble finansiert av Standard Chartereds ‘Seeing is Believing’-prosjekt.

Sightsavers CEO Dr Caroline Harper sa: “Vi er henrykt over at ImpactMatters har hedret Sightsavers med fem stjerner, den høyeste poengsummen mulig, for kostnadseffektiviteten av øyehelseprogrammet vårt i indiske Sundarbans. Ved å samarbeide med partnerne våre i Sundarbans har vi klart å halvere antall tilfeller av blindhet i løpet av de siste fem årene.”

“Nye tall fra Verdens Helseorganisasjon (WHO) viser at minst en milliard mennesker på verdensbasis lider av synstap som kunne vært behandlet eller forhindret, eller som fremdeles ikke er adressert. Denne typen programmodell kan ha en viktig innvirkning på en av verdens mest underrapporterte helseutfordringer.”

ImpactMatters er en hjelpeorganisasjonsevaluator basert i USA, og den nye nettsiden evaluerer tusenvis av NGOs som arbeider innen helse, fattigdom og dyrevern. For å gjøre evalueringene sine samler ImpactMatters sammen data om de aktuelle hjelpeorganisasjonene og beregner kostnadseffektivitet basert på hvordan de utnytte ressursene sine og innvirkningen de har på menneskers liv. De tildeler deretter en vurdering som rangerer fra en til fem stjerner, som igjen kan hjelpe folk med å bestemme seg for hvilke organisasjoner de skal støtte.

Finn ut mer om rangeringene på ImpactMatters nettsted, eller les spalten i New York Times.

Halvering av blindhet i avsidesliggende Sundarbans

I denne avsidesliggende regionen i det østlige India har et Sightsaves-støttet prosjekt bidratt til å transformere øyehelse og endre liv.

Les historier

Les alle de siste nyhetshistoriene våre

Nyheter fra Sightsavers

Flere nyheter

Arif og moren hans sitter på en seng og prater.
sightsavers_news

Sightsavers Bangladesh markerer 50-årsjubileum

Sightsavers begynte å jobbe i Bangladesh i 1973 for å diagnostisere og behandle mennesker for grå stær, som er en av de vanligste øyelidelsene i landet.

En kvinne sitter og snakker i en mobiltelefon.
sightsavers_news

Sightsavers vinner Zero Project-prisen for program som arbeider for politisk deltakelse

Prisen ble delt ut for vårt inkluderingsprosjekt. Prosjektet fremmer rettighetene til mennesker med nedsatt funksjonsevne til å delta i det sivile og politiske liv i Kamerun og Senegal.

Vainesi smiler og klapper utenfor hjemmet sitt i Malawi.
sightsavers_news

Nå er trakom eliminert i Malawi

Malawi har blitt det første landet i Sør-Afrika som eliminerer den smittsomme øyesykdommen trakom. Dette er bekreftet av Verdens helseorganisasjon.